John Neal: “Sigortacılığın çok hızlı büyüdüğü alışılmadık bir dönemdeyiz”

Lloyd’s of London İcra Kurulu Başkanı John Neal, dünyanın durumuna ilişkin artan korkuların, fiyatlar yükselse bile daha fazla insanı sigorta yaptırmaya ittiğini söyledi.

Sigorta borsasının başkanına göre artan enflasyon, durgunluk endişeleri, iklim tehditleri ve jeopolitik gerilimler bireyleri ve işletmeleri risklere karşı daha ihtiyatlı hale getiriyor. Neal, Bloomberg News’e verdiği röportajda sigortanın normal bir yılda gayri safi yurt içi hasılayla aynı oranda büyümesine rağmen artık üç kat daha hızlı büyüdüğünü belirterek, “Sigortacılığın çok hızlı büyüdüğü alışılmadık bir dönemdeyiz” dedi.

Lloyd’s, yılın ilk altı ayında vergi öncesi kârının 3,9 milyar sterlin (4,9 milyar dolar) olduğunu bildirdi. Bu rakam, Ukrayna’da savaşın patlak vermesi ve enflasyonun yönüne ilişkin endişelerin şok dalgaları yaratmasıyla geçen yılki 1,8 milyar sterlin zararın ardından geldi.

Altı aylık dönemde Lloyd’s, bir yıl önceki 3,1 milyar sterlin zarara kıyasla yatırımlarından 1,8 milyar sterlin getiri elde ederken, büyük hasarlardan kaynaklanan zararların düşmesiyle sigortacılık karı iki kattan fazla artarak 2,5 milyar sterline çıktı. Bu arada grup, bir önceki yılın aynı dönemindeki 24 milyar sterlinden bir sıçrama yaparak 29,3 milyar sterlin prim yazdı.

Neal, “Birkaç on yıldır görülmemiş bir kârlılık rapor ediyoruz” diye ekledi.