Allianz, yenilenebilir enerji teknolojilerine 20 milyar euro yatırım yapacak

Allianz SE, ilk net sıfır geçiş planını açıklayarak 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji ve düşük karbon teknolojisine 20 milyar Euro (21,4 milyar Dolar) yatırım yapmayı planlıyor.

Alman sigorta ve varlık yönetimi devi, ticari sigorta portföyündeki enerji geçiş faaliyetlerinden elde ettiği geliri de on yılın sonuna kadar yüzde 150 oranında artırmayı planlıyor.

Yapılan açıklamaya göre hedef, Allianz’ın özel yatırımlarında ve belirli sigorta portföylerinde 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme taahhüdünü yerine getirmeye yönelik ilk “kapsamlı” stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Allianz’ın bir sözcüsü, firmanın 20 milyar Euro’yu nasıl tahsis edeceğine henüz karar vermediğini söyledi.

Geçiş planının uzun vadeli net sıfır hedefini “doğruladığını” belirten Allianz, mülk ve kaza sigortası portföylerindeki emisyonların azaltılmasını hızlandırmak için ara hedefler belirledi. Şirket, 2030 yılına kadar perakende motor portföyünde karbon emisyonunu yüzde 30 oranında azaltmayı, ticari sigorta segmentinde ise sera gazı emisyon yoğunluğunu yüzde 45 oranında azaltmayı hedefliyor.