Afrika kıtasının en büyük sigortacısı onay aldı

Afrika’nın en büyük bankacılık dışı finansal hizmet sağlayıcısı Sanlam ve dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden ve finansal hizmet sağlayıcılarından biri olan Allianz, varlık sahibi lider Pan-Afrika bankacılık dışı finansal hizmetler şirketini yaratacak ortak girişim için düzenleyici onayları aldı. Ortak girişim Afrika’nın 27 ülkesinde SanlamAllianz olarak faaliyet gösterecek.

Sanlam ve Allianz Afrika’dan yapılan açıklamada, SanlamAllianz’ın hedefinin, şirketin faaliyet göstereceği pazarlarda hem pazar payı hem de karlılık açısından ilk üç oyuncu arasında yer almak olduğu belirtildi.

Ürün ve hizmetler bir veya her iki şirketin halihazırda faaliyet gösterdiği pazarlarda satışa sunulacak. Namibya daha sonraki bir aşamada dahil edilecek, Güney Afrika ise anlaşmanın dışında tutulacak.

Ortak girişimin toplam grup özsermaye değerinin (GEV) yaklaşık 35 milyar ZAR (1,8 milyar $) olması bekleniyor. Bireysel ve kurumsal müşteriler, ihtiyaçlarına göre uyarlanmış daha geniş sigorta ürün yelpazesinin yanı sıra sınıfının en iyisi finansal çözümlerden de yararlanacak.

Sanlam Group’un CEO’su Paul Hanratty, “SanlamAllianz’ın müşteriler, hissedarlar ve diğer paydaşlar için önemli bir değer yaratacağından eminiz. İlgili şirketlerimizin uzmanlığı ve kaynaklarının birleşimi, Afrika kıtasındaki müşterilerimizin sürekli gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler ve hizmetler sunmamıza olanak tanıyacak.” dedi.

Allianz SE yönetim kurulu üyesi Christopher Townsend ise şunları söyledi: “SanlamAllianz, hem genel sigorta hem de hayat segmentlerinde tüm önemli pazarlarda liderlik pozisyonları kazanma kapasitesine sahip. Bu güçlü ortaklıkla, hızla büyüyen birçok Afrika pazarının potansiyelini açığa çıkarmak ve özellikle kurumsal segmentte daha geniş bir müşteri yelpazesine erişmek istiyoruz. Allianz, canlı kıtaya olan bağlılığını derinleştiriyor ve buradaki 100 yıllık mirasımızı geliştiriyor.”

 

SanlamAllianz’ın öncelikleri ise şöyle sıralandı:

• Dijital inovasyon yoluyla ürün ve hizmetlere daha fazla erişim sağlayarak, dokunulan hayatların sayısına odaklanarak finansal katılımı teşvik etmek; Afrika genelinde yeni fırsatlar yaratmak için telekomünikasyon ve banka sigortacılığı ortaklıklarından yararlanma;

• İnovasyon ve daha büyük ölçek ekonomilerinin mümkün kıldığı ek yetenekler aracılığıyla, hayat sigortası tekliflerinin yanı sıra, mülk ve kaza sigortalarında da gelişmiş tekliflerle önde gelen iki çok uluslu markanın en iyilerini sunmak;

• Ürün, hizmet ve dağıtım yenilikleri yoluyla hayat ve genel sigorta işlerini büyütmek.

Öte yandan Sanlam Gelişen Piyasalar’ın mevcut CEO’su Heinie Werth, SanlamAllianz’ın CEO’su olarak atandı. Werth, Sanlam’da 25 yıla yayılan kariyeri boyunca, finans direktörlüğü de dahil olmak üzere grup içinde çeşitli yönetici pozisyonlarında görev aldı.