Önde gelen Avrupalı ​​sigortacılar ABD kömürünün %30’unu sigortalıyor

Insure Our Future’ın yeni bir raporuna göre önde gelen Avrupalı ​​sigortacılar, net sıfır taahhütlerine rağmen ABD kömür üretiminin neredeyse üçte birini sigortalıyor. Grubun raporuna göre Lloyd’s of London, Zurich ve Swiss Re, ABD’nin en büyük 25 madeninin ilk on sigortacısı arasında yer alıyor.

Insure Our Future, bu madenlerin 2022 yılında ilçenin kömürünün yüzde 60’ından fazlasını ürettiğini kaydetti. Insure Our Future, “Kömür, karbondioksit emisyonlarına en büyük katkıyı sağlıyor ve ABD, yalnızca 2022’de 595 milyon ton madencilik yaparak dünya çapında dördüncü büyük kömür üreticisidir. Insure Our Future ve diğer ağların küresel baskısına ve hedefli kampanyalarına yanıt olarak, 45 büyük sigorta şirketi son yıllarda kömür sigortalamasını kısıtlayan politikalar benimsedi. Ancak rapor, önde gelen sigorta şirketlerinin kömür madenlerini sigortalamaya devam etmek için boşluklardan yararlandığını veya kendi politikalarını ihlal ettiğini ortaya koyuyor.” açıklamasında bulundu.

Insure Our Future, AIG’nin ABD kömürünün en büyük sigortacısı olduğunu ve 2022’de 167 milyon ton (ulusal üretimin yüzde 28,1’i) üreten yedi madeni sigortaladığını, Lloyd’s of London ikinci sırada yer alırken, sigorta şirketlerinin, üretimin yüzde 22,8’i olan 135 milyon ton üreten 10 madeni sigortaladığı bildirildi.

Grup, “Dünyanın en büyük sigorta piyasası olarak Lloyd’s, piyasayı net sıfır sigortalama pozisyonuna yönlendirmeyi taahhüt ediyor, ancak piyasa üyelerinin sigortalama politikalarını zorunlu kılmıyor veya kısıtlamıyor” ifadesine yer verdi.

Insure Our Future kampanyasının Kıdemli Stratejisti Mary Sweeters şu yorumu yaptı: “Bu rapor sorunu mükemmel bir şekilde gösteriyor: Sigortacılar halka açık olarak net sıfır emisyon ve kısıtlayıcı fosil yakıt politikaları taahhüt ediyorlar, ancak kapalı kapılar ardında kirli fosil yakıt projelerini üstlenmeye devam ediyorlar, kendi politikalarını ihlal etmek veya boşluklardan yararlanmak. İklim krizini körüklüyorlar ve bundan kâr elde ediyorlar, bir yandan da boş vaatlerle işlerini yeşillendiriyorlar.”