Generali’ye Allianz’dan önemli transfer

Generali, Giulio Terzariol’un, Ocak 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere, yeni oluşturulan bir pozisyon olan tüm sigorta iş birimlerinden sorumlu CEO olarak firmaya katılacağını duyurdu.

****

Generali, Allianz Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Mali İşler Direktörü Giulio Terzariol’u bünyesine kattı. Terzariol’un, Generali’nin Sigorta İş Birimlerinin CEO’larının faaliyetlerini denetlemekten sorumlu olacağını açıklandı. Terzariol, Generali Grubunun İtalya, DACH (Almanya, Avusturya ve İsviçre), Fransa ve Küresel İş Faaliyetleri (Avrupa Yardımı ve Küresel İş Kollarını içerir) ve Uluslararası (Orta ve Doğu Avrupa, Akdeniz ve Latin Amerika ve Asya bölgelerinden sorumlu CEO olarak görev yapacak.

Generali’den yapılan açıklamada, “Yeni Bölümün oluşturulması, coğrafyalar arasında koordinasyonu, etkinliği ve stratejik uyumu daha da artırıyor, Grup organizasyon modelini düzene sokuyor ve basitleştiriyor ve ‘Yaşam Boyu Ortak 24: Büyümeyi Artırma’ stratejik planının hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunuyor” denildi.

Allianz CEO’su Oliver Bäte ise yaptığı açıklamada, “Giulio, portföyünün her noktasına mükemmellik ve dürüstlük katan harika bir meslektaş, lider ve arkadaş oldu. Onu takımda tutmak isterdik ama kişisel kararına saygı duyuyoruz ve bir sonraki görevinde başarılı olacağını biliyoruz” dedi.