Oliver Bäte, 5 yıl daha Allianz’ın başında

2015’ten beri Allianz’ın CEO’su olarak görev yapan Oliver Bäte 2028’deki yıllık hissedarlar toplantısına kadar şirketin başında kalacak.

****

Alman sigorta devi Allianz’ın CEO’su Oliver Bäte’nin görev süresi beş yıl uzatıldı. Başarılı CEO, şirketin 2028 yılında yapılacak hissedarlar toplantısına kadar görevini sürdürecek.

Allianz SE denetim kurulu başkanı Michael Diekmann, konuyla ilgili açıklamasında, “Denetim kurulu, Allianz’ın sürdürülebilir ve kârlı büyümesini sürdürmek, gelişen ve üretken iş gücünü daha da geliştirmek ve geleceğe yönelik rekabetçi konumunu keskinleştirmek için Oliver Bäte’in yönetim kurulundaki meslektaşları tarafından desteklenen liderliğinin devam etmesini tamamen destekliyor” ifadesine yer verdi.

Bäte, CEO olarak Allianz SE’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. 2008 yılından bu yana yönetim kurulu üyesi ve 2015 yılından bu yana da tepe koltukta oturuyor. Bäte yaptığı açıklamada, “Denetleme kuruluna güvenleri ve destekleri için teşekkür ediyorum ve değişen dünyada Allianz’ın paydaşlarına hizmet etmeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Allianz’ın Hayat ve Varlık Yönetiminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Wimmer’ın görev süresi de yenilenerek beş yıl süreyle uzatıldı.