Insurtech pazarı 2032’de 82,3 milyar dolara ulaşacak

The Brainy Insights’a göre Insurtech pazarı 2032’de 82,3 milyar dolara ulaşacak ve bu büyümenin büyük kısmı, 2022’de lider sigorta teknolojisi bölgesi olarak ortaya çıkan ve 2022’de pazar gelir payının yüzde 55’ini oluşturan Kuzey Amerika’da yoğunlaşacak.

The Brainy Insights tarafından yapılan bir araştırma, küresel sigorta teknolojisi pazarının 2032 yılına kadar yüzde 28,9’luk bir Bileşik Büyüme Oranıyla 82,3 milyar ABD Dolarına ulaşacağını öngörüyor. Ancak şirket neden bugün (yalnızca) 6,5 milyar ABD doları değerindeki bir pazarda bu kadar hızlı bir artış bekliyor ve sigorta teknolojisi endüstrisi bunu nasıl başaracak?

The Brainy Insights’a göre bu büyümenin büyük kısmı, 2022’de lider sigorta teknolojisi bölgesi olarak ortaya çıkan ve 2022’de pazar gelir payının yüzde 55’ini oluşturan Kuzey Amerika’da yoğunlaşacak.

Kuzey Amerika işletmelerinin, özellikle de sigorta şirketlerinin, önümüzdeki dokuz yıl içinde, yani otomasyon, hızlı ve gelişmiş verimlilik hizmetleri için sigorta teknolojilerinin hizmetlerine ihtiyaç duymaya devam etmesi bekleniyor.

Insurtech pazarındaki baskın insurtech oyuncularının, DXC Technology Company, Insurance Technology Services, Majesco ve Oscar Insurance gibi lider konumlarını sağlamlaştırmaları bekleniyor. Güçlü bir internet altyapısının, modern teknolojilerin sigorta sektörüne artan entegrasyonuyla bir araya gelmesiyle, bölgede önemli bir büyümenin sağlanması ve insurtech’in yüzde 28,9’luk yıllık bileşik büyüme oranına katkıda bulunması bekleniyor.

Insurtech büyümesinin bir diğer önemli itici gücünün sağlık sektörüne yönelik insurtech çözümlerinden gelmesi bekleniyor. Sağlık hizmetleri uzmanı sigorta teknolojileri, 2022 yılında 2,27 milyar ABD doları gelir elde ederek gelirin hakimi oldu. Tüketicilerin kişiselleştirilmiş sağlık ve sigorta tercihlerini ifade etmesi, sağlık hizmetlerine giyilebilir teknoloji aracılığıyla erişimi tercih etmesi ve teletıp kanallarını kullanmasıyla bu eğilimin devam etmesi bekleniyor.

Daha büyük sağlık sigortası teknolojisi çözümlerine olan talep, özellikle küresel sağlık felaketlerinin (yani COVID-19 salgınının) ardından etkili sağlık sigortası yönetimine olan talebin artmasıyla itildi.

Dahası, bulut bilişim hizmetlerinin yükselişinin pazar büyümesini daha da artırması bekleniyor. Bulut bilişim, sigorta şirketlerinin ihtiyaçlarına tam olarak uyacak şekilde ölçeklenebilir, esnek ve uygun maliyetli çözümler sunuyor ve bulut bilişim şirketlerinin sayısının ve kârlılığının artması bekleniyor.

Insurtech pazarının bulut bilişim segmenti 2022 yılında 2,6 milyar ABD doları gelir elde etti ve bulut tabanlı mimariler gelişmeye devam ettikçe sigorta şirketlerinin bu tür hizmetlere olan talebi de artacak.

Özetle, sigorta teknolojisi pazarının büyümesi aşağıdaki dinamiklere bağlı olacaktır:

.Giyilebilir teknolojinin yaygınlaşması ve uyumlu sigorta teknolojisi ürünlerine yönelik müşteri talebi

. Özellikle sağlık hizmetleri segmentinde büyük veri, analitik, bulut bilişim ve IoT dahil olmak üzere artan teknoloji entegrasyonu

. Ve pek çok yerleşik sigorta teknolojisinin, özellikle de Kuzey Amerika merkezli olanların konsolidasyonu.

Ancak bu beklenen büyümenin önünde, sigorta teknolojisi sektöründe büyümeyi etkileyebilecek daha katı düzenlemelerin ortaya çıkması gibi uyarılar da mevcut. Tüketici gizliliğine ilişkin endişeler göz önüne alındığında, bu düzenlemeler öncelikle sigorta şirketlerinin müşteri verilerine erişimini etkilemesi bekleniyor.

Dezavantajlara rağmen, sigorta teknolojisi pazarının 2032 yılına kadar önemli ölçüde büyüyeceği ve potansiyel olarak onu önümüzdeki dokuz yıl içinde en hızlı büyüyen pazarlardan biri haline getireceği görülüyor.