Allianz, Generali’den Tua Assicurazioni’yi 280 milyon €’ya satın alıyor

Küresel sigorta şirketi Allianz, Tua Assicurazioni’nin Generali’den 280 milyon euro nakit karşılığında satın alınmasıyla İtalya’daki mülk ve kaza (P&C) pazar payını artırmaya hazırlanıyor.

Daha önce Cattolica Assicurazioni’nin bir parçası olan TUA Assicurazioni, Grubun İtalya pazarında P&C işine odaklanan bir sigorta yan kuruluşu. Esas olarak otomotiv sektöründe faaliyet göstermekte ve 2022’de üretilen brüt yazılan primlerin (GWP) yaklaşık yüzde 60’ını temsil etmekte ve 2022’de yaklaşık 280 milyon Euro tutarında genel GWP’ye sahip olup, çoğunlukla yaklaşık 500 acenteden oluşan bir dağıtım ağı aracılığıyla yönetilmekte.

Satışın tamamlanmasının ardından Allianz’ın İtalya’daki P&C pazar payının yaklaşık yüzde 1 puan artması bekleniyor. Allianz İtalya CEO’su Giacomo Campora, “Tua assicurazioni’nin satın alınması stratejimize mükemmel bir şekilde uyuyor ve perakende ve KOBİ’lere odaklanarak P/C’deki ayak izimizi büyütüyor. Ürünlerimizin derinliği ve genişliği ile modern ve verimli teknik platform sayesinde 2014’ten bu yana üç büyük profesyonel acente grubunu (Milano, SASA ve yakın zamanda Aviva) başarıyla entegre ediyoruz. Yeni acentelerin ve müşterilerinin Allianz’a katılmanın fayda sağlayacağından eminiz.” dedi.

Generali için ise satışın, kârlı büyümeyi sürdürmek ve karmaşıklığı azaltmak, işletim makinesini daha verimli hale getirmek ve P&C çeşitliliğini artırmak amacıyla İtalya’da “Ömür Boyu Ortak 24: Büyümeyi Artırma” stratejisinin uygulanmasıyla uyumlu olduğu açıklandı.

İşlemin Grup Solvency II pozisyonuna yaklaşık yüzde 1 puan eklemesi ve EPS üzerinde ihmal edilebilir bir etkiye sahip olması beklenirken, işlemin düzenleyici onaylara tabi olması ve kapanışın 2024’ün başında yapılması bekleniyor.