Sigorta sektörünün en büyük 10 reasürör şirketi

Reasürörler, sigorta makinesinin perde arkasında çalışan ayrılmaz bir dişlisidir. Çoğunlukla ‘sigortacılar için sigorta’ olarak tanımlanan reasürans, sigorta sektörünün işleyiş şeklinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sigortacılar, maruz kaldıkları risk miktarını azaltmak ve finansal istikrarı korumak için reasürörleri kullanıyor.

Peki piyasanın en büyük reasürörleri kimler? insurtechdigital.com, AM Best’in verilerini kullanarak, reasürans piyasasının en büyük oyuncuları hakkında fikir vermek için İlk 10’u sıraladı.

10. Renaissance Re
2021’de yazılan net primler: 7,1 milyar ABD doları

Hem ABD hem de AB pazarlarına ilişkin avantajlı düzenleyici konumu nedeniyle reasürans için popüler bir destinasyon olan Bermuda’da bulunan Renaissance Re, Baş Portföy Sorumlusu Ross Curtis’in “en iyi” olarak tanımladığı reasürans işine 30 yıllık sektör deneyimini getiriyor. Şirket, P&C ve Özel reasürans hatlarını kapsıyor ve son sayımda yılda 7 milyar ABD dolarını aşan net primler yazıldı.

9. Everest Re
Yazılan net primler: 8,9 milyar ABD doları

Merkezi Bermuda’da bulunan Everest Re, 100’ün üzerinde farklı ülkede ve altı ayrı kıtada müşterilerine hizmet veriyor. “Disiplinli ve odaklanmış” yaklaşımı, hem AM Best hem de S&P ile yapılan A+ yazılarla vurgulanmakta ve risk yönetiminde kendisini küresel bir lider olarak kabul ettirmesine olanak tanımaktadır. Sigorta sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip Başkan ve CEO Juan C Andrade tarafından yönetilmektedir.

8. Reinsurance Group of America
Yazılan net primler: 13 milyar ABD doları

Merkezi Chesterfield, Missouri’de (St. Louis’in bir banliyösü) bulunan Reinsurance Group of America, öncelikle yaşam ve sağlıkla ilgili reasürans çözümlerine odaklanan tek küresel reasürans şirketidir. 1973 yılında ABD’li bir ortak hayat sigortası şirketinin başlangıç ​​reasürans işi olarak başladı ve yaklaşık 3,5 trilyon ABD Doları tutarındaki hayat reasüransı ve 89 milyar ABD Doları değerindeki varlıkları ile bir reasürans lideri haline geldi.

7. China Reinsurance Group
Yazılan net primler: 15,3 milyar ABD doları

Adından da anlaşılacağı gibi China Re, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren Pekin merkezli bir reasürans grubudur. Çin’deki devlete ait tek reasürans şirketi, yurt içinde güçlü bir konum sağlayarak onu Çin’de reasürans alanında lider haline getirdi. Dünya çapında, birden fazla sigorta kolunda reasürans hizmetleri sunmak için 1000 farklı şirketle ortaklık yapıyor ve Çin’in sigorta seçkinlerinin bir parçası olma yolunda Ping An gibi şirketlere katılıyor.

6. SCOR
Yazılan net primler: 17 milyar ABD Doları

Merkezi Paris’te bulunan SCOR, arkasında 50 yılı aşkın geçmişi ve mirası bulunan küresel bir reasürans oyuncusudur. 1970 yılında kurulan kuruluş, bugün dünya çapında 35 farklı ofis lokasyonunda 3.500’den fazla kişiye istihdam sağlıyor ve dünyanın dört bir yanındaki müşterilere hizmet vermesini sağlıyor. Aslında, 5.000’den fazla kuruluşla çalışmaktadır; en büyük pazarları Amerika ve EMEA’nın her biri yüzde 35’ten fazla paya sahiptir.

5.Berkshire Hathaway
Yazılan net primler: 22,1 milyar ABD doları

Berkshire Hathaway, Warren Buffett 1962’de hisse satın almaya başladığında memleketi Omaha, Nebraska’da başarısız bir tekstil şirketiydi, ancak sonraki yıllarda onu büyük ölçüde çeşitlendirmeye başladı ve onu dünyanın en büyük sanayi firmalarından biri haline getirdi. Berkshire Hathaway sigorta pazarına ilk kez o on yılın sonunda girdi, National Indemnity Company’yi satın aldı ve on yıl sonra GEICO’yu satın aldı; GEICO bugün hala grubun en önemli sigorta yatırımlarından biridir. Bugün Berkshire Hathaway, faaliyet gösterdiği birçok sigorta kolunda reasürans çözümleri sunuyor ve yılda yaklaşık 20 milyar ABD doları net yazılı prim elde ediyor.

4. Canada Life Re
Yazılan net primler: 23,4 milyar ABD Doları

Kanada Hayat Sigortası Şirketi’nin bir bölümü olan Canada Life Re’nin Kanada, ABD, Avrupa, Bermuda ve Barbados’ta ofisleri bulunmaktadır. 1989 yılında faaliyete geçmiştir ve bugün her yıl 20 milyar ABD dolarını aşan net yazılı prim tutarına ulaşan yapılandırılmış, geleneksel, uzun ömürlülük ve P&C reasüransının bir kombinasyonunu sunmaktadır. Canada Life Re, 1988 yılında Canada Life’a Aktüerya Asistanı olarak katıldığından beri kademe kademe ilerleyen Jeff Poulin tarafından yönetilmektedir.

3. Hannover Re
Yazılan net primler: 29,6 milyar ABD doları

Hannover Re, merkezi aynı adı taşıyan şehirde bulunan ve misyonu “riski yatırıma dönüştürmek” olan bir Alman reasürans şirketidir. P&C, Hayat ve Sağlık reasüranslarının tüm hatlarını gerçekleştirir ve dünya çapında 3.500’den fazla personeliyle (Antarktika hariç) tüm kıtalarda faaliyet gösterir. 1966 yılında kurulan Hannover Re, bugün 170’in üzerinde yan kuruluştan oluşan bir ağa sahiptir ve Jean-Jacques Henchoz tarafından yönetilmektedir.

2. Swiss Re
Yazılan net primler: 37,3 milyar ABD doları

Sigorta endüstrisi mirasıyla ünlü bir şehir olan Zürih’te bulunan Swiss Re, dünyanın en büyük reasürans ve sigortaya dayalı risk transferi sağlayıcılarından biridir. Geçmişi 1863 yılına kadar uzanan şirket, dünya çapında 80 farklı ofis konumunda faaliyet göstermektedir ve burada yaklaşık 15.000 personel istihdam edilmektedir. Yalnızca bu yılın ilk yarısında grup net primleri 22 milyar ABD dolarını aştı ve bu da bu büyük organizasyonun boyutunun altını çizdi.

1. Munich Re
Yazılan net primler: 48,5 milyar ABD doları

Bodensee üzerinden Almanya’ya 50 dakikalık kısa bir yolculukla, Bavyera’nın başkenti Münih’e ulaşacaksınız; burası, yıllık yaklaşık 50 milyar ABD doları net primiyle bu listedeki en büyük reasürör olan Münih Re’ye ev sahipliği yapıyor. İsviçreli mevkidaşı gibi, 1880 yılında Almanya’da kurulmuş olmasıyla etkileyici bir mirası paylaşıyor. Bu tarih ve uzmanlık, Münih Re’nin CEO Joachim Wenning tarafından yönetilen 41.000 çalışanı arasında her gün yaşanıyor.