Insure Our Future’dan sigorta sektörüne çağrı…

Geleceğimizi Sigortalayın (Insure Our Future) sigorta sektörünü 1,5°C iklim hedefi doğrultusunda hareket etmeye çağırıyor.

Insure Our Future, 50 yıllık başarısızlıktan sonra sigorta sektörünün iklim hedefini desteklemek için harekete geçmesi gerektiğini belirterek, sigortacıların daha fazla fosil yakıt üretimini desteklerken iklim riskleri teminatını geri çektiğini vurguladı.

Kuruluş, dünyanın önde gelen iklim bilimcilerinin uyarılarına rağmen çoğu sigorta şirketinin petrol ve gaz üretimini artırmaya yönelik projeleri desteklemeye devam ettiğini, bunun 1,5°C Paris iklim hedefiyle bağdaşmadığını belirtiyor. Insuramore’un araştırmasından yararlanan rapor, fosil yakıt sigortasının sektöre 2022’de yaklaşık 21,25 milyar dolar kazandırdığını vurguluyor. Insure Our Future, Lloyd’s of London pazarındaki sigortacıların, tahmini 1,6-2,2 milyar dolarlık yıllık primleriyle toplu olarak dünyanın en büyük fosil yakıt sigortacıları olduğuna dikkat çekiyor.

Bu durum, ortalama olarak doğal afetlerden kaynaklanan sigortalı kayıpların 2017’den bu yana yılda 110 milyar dolara yükselmesine rağmen, bu da önceki beş yılın ortalamasının iki katından fazla.

Insure Our Future kampanyasının Küresel Koordinatörü Peter Bosshard konuya ilişkin, “Sigorta sektörü iklim riskleri konusunda ilk kez 1973’te uyarıda bulundu ve bunlar artık özellikle iklime en az katkıda bulunan düşük gelirli ülkeler ve topluluklar için acı bir gerçek haline geldi. acil durum. Sigorta şirketleri artık iklim risklerinden etkilenen müşterilerini terk ediyor, ancak fosil yakıtların yaygınlaştırılmasına sigortacılık yaparak ve yatırım yaparak iklim krizini körüklemeye devam ediyorlar. Sigorta şirketleri iklim bilimini ciddiye alsaydı, sigortacılık ve yatırım stratejilerini güvenilir 1,5°C patikasıyla tamamen uyumlu hale getirir ve fosil yakıt üretiminin artırılmasına yönelik tüm desteği sona erdirirdi. İklim felaketlerinin artan maliyetlerini kirletenlerin ödemesini sağlamak ve sigortanın iklimden etkilenen topluluklar için uygun fiyatlı olmasını sağlamak için fosil yakıt şirketlerine dava açacaklardı.” dedi.