Insurtech dünyası InsurTech Coalition adlı grup altında birleşiyor…

ABD’li insurtechler Boost, Branch, Clearcover, Lemonade, Root Insurance ve diğerlerinden üyeler, sektörün geleceğini şekillendirmeyi amaçlayan InsurTech Coalition adında bir savunuculuk grubu kurdu.

Insurtech Coalition, sigortacılıkta teknolojiyi sorumlu bir şekilde kullanmayı da içeren kuruluş ilkelerini ortaya koyan, sektöre açık bir mektup yayınladı.

Mektupta: “Sigorta sektörü, eski iş modellerine meydan okuyan ve statükoyu alt üst eden yeni fikirlerin ortaya çıktığı radikal bir değişim ve yenilik dönemindedir. Telematik ve veri bilimi, riski değerlendirme ve anlama biçimimizi derinden değiştirirken, müşteriye yönelik yeni teknolojiler ve yapay zeka, müşterilerin sigorta ürün ve hizmetlerini satın alma ve bunlarla etkileşim kurma biçimini dönüştürüyor. Çevikliğimiz ve günümüz müşterilerinin sürekli değişen ihtiyaçlarına en son teknoloji aracılığıyla hizmet etme yeteneğimiz, bu grubu sektörün geleceğinin sesi olarak konumlandırıyor. Şeffaflık, adalet ve tüketiciyi güçlendirmeye ilişkin ortak değerlerimize uygun bir şekilde sektörü ileriye taşıyacağız.” denildi.

Hızlı teknolojik gelişmelere büyük ölçüde yön veren yaygın sektör değişiklikleriyle InsurTech Coalition, üyelerinin temel ilkelerini ve kararlı taahhütlerini güçlendirerek sigorta şirketlerinin çıkarlarını temsil etmeyi amaçlıyor.

Grup, teknolojiyi sigortacılıkta sorumlu bir şekilde kullanmaya ve modern tüketicileri kendilerini ve işlerini korumaları için ihtiyaç duydukları yenilikçi araçlarla güçlendirmeye hazırlanıyor.

Aynı zamanda grup, insurtech, gelişen teknolojileri ve şirketleri desteklemek amacıyla yeni çerçeveler oluşturmak için düzenleyicilerle işbirliği yapmayı planlıyor. Grup aynı zamanda şeffaflık, daha iyi fiyatlandırma ve daha iyi bir müşteri deneyimi sağlamak ve riski daha verimli yönetmek için sigorta ürünlerini yeniden tasarlamak için çalışmayı da hedefliyor.

Amaç ve hedeflerine ulaşmak için grup büyümeyi hedefliyor. Bu, grubun aynı vizyonunu paylaşan daha fazla sigorta şirketi ve savunucunun eklenmesiyle gerçekleştirilecek.