Aviva CEO’su Blanc: “Finans sektöründeki kadınlara yapılan tacizler dehşet verici”

İngiliz sigorta devi Aviva’nın CEO’su Amanda Blanc, İngiliz milletvekillerine finansal hizmetlerde kadınlara yönelik fiziksel ve sözlü tacizin diğer sektörleri gölgede bıraktığını ve “kesinlikle dehşet verici” hikayeler duyduğunu söyledi.

Reuters’de yer alan habere göre, finansta cinsiyetçilik konusunda Hazine Komitesi’ne kanıt sunan Blanc, yasa koyucuların huzuruna çıkmadan önce LinkedIn’de bir mesaj yayınladığını ve kadınlardan gelen “çoğunlukla kötü deneyimler” hakkındaki özel mesajlarla “dehşete düştüğünü” söyledi.

Sözlü delil oturumu, hedge fonu kurucusu Crispin Odey ve İngiliz Sanayi Konfederasyonu (CBI) yetkililerine yönelik, Odey’in hedge fonunu ve ticaret kurumunu krize sokan cinsel saldırı ve suiistimal iddialarının arka planında gerçekleşti. Odey haksızlığı reddetti.

Milletvekilleri ise, finans sektöründe çalışan kadınlardan cinsel saldırı, taciz, zorbalık ve faillerin cezasız kalmasına izin veren bir kültür hakkında duydukları özel ifade karşısında “son derece şok olduklarını” söylediler.

Parlamenter Angela Eagle, “hiç kimsenin hakkında bir şey yapmadığı, iyi bilinen bir dizi çürük elmanın” sektörde faaliyet göstermeye devam ettiğini söyledi.

Eşit cinsiyet temsili için baskı yapan hükümetin Finansta Kadınlar Şartı girişiminin “şampiyonu” olan Blanc, geçen yıl ankete katılan finans firmalarındaki sözlü ve fiziksel taciz oranının diğer sektörlere göre yüzde 10 puan daha yüksek olarak yüzde 43 olduğunu söyledi.

Blanc, “Sözleşmenin kapsamı daha fazla kadının üst düzey yönetim rollerine alınmasını sağlamaktır. Benim inancım şu ki, eğer üst düzey yönetim pozisyonlarında daha fazla kadın varsa, bu davranış ortadan kalkacaktır.” dedi.