NN Group’tan 13 milyar Euro risk transferi…

Hollandalı NN Group, bağlı kuruluşu NN Life aracılığıyla, Hollanda’daki yaklaşık 13 milyar Euro’luk emeklilik yükümlülüğüyle ilgili uzun ömür riskinin tamamını Prudential Insurance Company of America (Prudential) ve küresel reasürör Swiss Re’ye devretmek için iki işlemi tamamladı.

İşlemler yaklaşık 300 bin poliçenin ömür riskini kapsıyor, risk transferi 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Anlaşmalar NN’nin uzun ömür riskine maruziyetini azaltacak ve böylece NN’nin sermaye pozisyonunu daha da güçlendirecek.

Reasürans anlaşmaları portföy bitene kadar devam edecek. Reasürans anlaşmaları, NN’nin poliçe sahiplerine sağladığı hizmetleri ve garantileri etkilemez.

Prudential Financial, Inc., bağlı kuruluşu The Prudential Insurance Company of America (Prudential) aracılığıyla, 200.000’den fazla poliçeden oluşan bir blokun reasüransını sağlayan bir uzun ömürlülük riski transferi anlaşması aracılığıyla 9,2 milyar dolar (yaklaşık 8,4 milyar Euro) alacak.

Bu, Swiss Re’nin kalan 100 bin kadar poliçe aracılığıyla yaklaşık 4,5 milyar Euro’luk uzun ömür riskini üstleneceği anlamına geliyor.

NN Group İcra Kurulu Başkanı David Knibbe konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Bu işlemlerden elde edilen sermaye artışı ve ekonomi, işletme sermayesi üretimi üzerindeki sınırlı etkiye kıyasla çok cazip. Bu, sürekli olarak değer yaratan fırsatlar arama, Hollanda pazarındaki uzun ömürlülük riskini azaltma ve bilançomuzu aktif olarak yönetme çabalarımızın altını çiziyor.” dedi.