Japon sigortacıdan özel varlıklara 4.2 milyar dolar yatırım planı

Japonya’nın önde gelen sigorta şirketlerinden Meiji Yasuda Life Insurance Company, yatırım stratejisinde bir değişiklik yaptığını duyurdu ve şirket, önümüzdeki üç yıllık dönemde hem yurt içi hem de uluslararası özel varlıklara yaklaşık 600 milyar JPY (4,2 milyar ABD dolarına eşdeğer) tahsis etme planlarının ana hatlarını çizdi.

Nikkei Asia’da yer alan habere göre bu hamle, getirileri artırmak amacıyla portföyünü geleneksel devlet tahvilleri ve hisse senetlerinin ötesinde çeşitlendirmeye yönelik daha geniş bir stratejinin parçası.

Şirket başkanı Hideki Nagashima, haberde şirketin hayat sigortası sektörüyle uyumlu, özellikle özel sermaye ve özel borcu hedefleyen uzun vadeli varlıklara odaklanma niyetini açıkladı. Bu yaklaşım, Meiji Yasuda’nın Nisan ayında başlayacak ve üç yılı kapsayacak yeni orta vadeli yönetim planının önemli bir bileşenini oluşturuyor.

Meiji Yasuda, yaklaşımının bir parçası olarak varlık yönetimi startup’larıyla işbirliği yapmayı planlıyor. Bu işbirliği, yeni varlık sınıflarındaki erişimini genişletmeyi amaçlıyor. Bu girişimlerin seçimi, performans geçmişlerinin bir kombinasyonuna ve felsefe ve metodolojilerinin Meiji Yasuda’nın yatırım hedefleriyle uyumuna dayanacak.