Amazon sigortacılık yapamadı, konut sigortası girişimini sonlandırdı

E-ticaret devi Amazon, Ekim 2022’de faaliyete geçirdiği Birleşik Krallık’taki bir karşılaştırma web sitesi olan konut sigortası girişimini sonlandırdı.

Amazon Sigorta Mağazası başkanı Vassil Gedov yaptığı açıklamada, “Geçen yıl boyunca çeşitli işletmeleri ve programları değerlendirdik ve bunun bir parçası olarak Amazon Sigorta Mağazasını durdurma yönünde zor bir karar aldık. Poliçe satın alan müşteriler, poliçe süreleri boyunca kapsamlarında, şu anda işlemde olan hak taleplerinde veya gelecekte yapabilecekleri taleplerde herhangi bir değişiklik görmeyeceklerdir. Müşterilerimize bu değişiklik sonucunda almaları gereken eylemler konusunda rehberlik sağlayacağız.” dedi.

Amazon.com Inc. Birleşik Krallık’ta üç sigorta şirketi Ageas UK, Co-op ve Alman sigorta şirketi Allianz’ın bir birimi olan LV= General Insurance ile ortaklık kurarak girişimi başlatmıştı. Girişimin amacı, portalın başlangıçta üçüncü taraf hizmetleri sunması ve sitedeki sigorta şirketlerinin sayısını artırmasıydı. Bir şirket temsilcisi ise en son haberlerin yalnızca Birleşik Krallık’taki Amazon Insurances Store’u etkilediğini belirtti.