Aviva, Probitas’ı satın alarak Lloyd’s piyasasına giriyor

İngiltere merkezli sigortacı Aviva Plc, Probitas Grubunun nihai holding şirketi olan Probitas Holdings (Bermuda) Limited’in yüzde 100’ünü minimum 242 milyon sterlin sabit bedel karşılığında satın alacak ve bu, firmanın Lloyd’s pazarına girişinin işareti olacak.

İşlem, Probitas’ın Kurumsal Üyesini, Yönetici Acentesini, uluslararası dağıtım kuruluşlarını ve Syndicate 1492’nin kira haklarını kapsayan tam entegre Lloyd’s platformunun satın alınmasını içeriyor.

Aviva, anlaşmanın, firmanın Birleşik Krallık Genel Sigorta (GI) işinin temel direği olan ve Aviva Grubu için stratejik bir büyüme segmenti olan Küresel Kurumsal ve Özel (GCS) işi için pazar fırsatını önemli ölçüde genişlettiğini söylüyor.

Firmaya göre, Lloyd’s piyasası, önemli miktarda iştah açıcı prim hacimlerine, uluslararası lisanslara ve daha geniş dağıtım ağlarına erişim sunarken, aynı zamanda şirketin mevcut sigortalama yeteneklerinden, komisyoncu ilişkilerinden ve sermaye tabanından faydalanmasına olanak tanıyan, kullanılmayan büyümenin önemli bir kaynağını temsil ediyor.

Aviva Grup İcra Kurulu Başkanı (CEO) Amanda Blanc konuya ilişkin şunları söyledi: “Bu satın alma, Aviva’nın gelecekteki karlı büyümesine yatırım yapma stratejimizde bir başka adımdır. Aviva’nın Lloyd’s pazarındaki varlığı, sermayeye dayalı Genel Sigorta işimizde büyümeyi hızlandırmak için yeni fırsatlar yaratıyor.”

Ekim 2015’te kurulan Probitas, sırasıyla %78,7, %78,6 ve %79,8’lik 2021, 2022 ve 2023 GAAP net birleşik oranlarıyla en iyi performans gösteren Lloyd’s şirketlerinden biri haline geldi

Probitas’ın uzmanlık alanlarına odaklanması göz önüne alındığında bu işlem, Aviva’nın ürün, coğrafya ve risk profili açısından stratejisiyle uyumlu bir iş aracılığıyla Lloyd’s pazarına girmesi için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor.