Lloyd’s yüzde 35 “Kadın Liderlik” hedefine ulaştı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Sigorta sektörü de tüm dünya da kadınların en fazla oranda çalıştığı sektörlerin başında geliyor. Sigortanın dünyadaki merkezi konumundaki Lloyd’s of London, yaptığı açıklamada, ticari sigorta pazarındaki firmaların yarısından azının hedefe ulaşmış olmasına rağmen, liderlik rollerinin yüzde 35’ini kadınlardan doldurma yönündeki kısa vadeli hedefine ulaştığını açıkladı.

Lloyd’s, yönetici acentelerin ve brokerlerin yalnızca yüzde 45’inin çeşitlilik rakamının genel 2023 sonu hedefine doğru ilerlemesine yardımcı olduğunu bildirdikten sonra kültürü geliştirmek için daha fazla ilerleme kaydetmesi gerektiğinin altını çizdi.

Lloyd’s’un İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkanı Sara Gomez, “Kısa vadeli hedefimize ulaşmış olsak da… ve pazar farklı grupların temsili konusunda ilerleme kaydetmeye devam etse de, kültür yolculuğumuzda hâlâ kat edecek yolumuz var” dedi.

Lloyd’s, beşinci Piyasa Politikaları ve Uygulamaları raporunda, liderlik rollerindeki kadınların oranının, yönetim kurulu düzeyinde, yürütme komitelerinde ve yürütme komitelerinin doğrudan raporlarında iyileştirmelerle birlikte 3 puan arttığını açıkladı.

Sigorta ve brokerlik firmalarında yaklaşık 57.000 kişiyi istihdam eden ve 2030 yılına kadar cinsiyet eşitliğini hedefleyen Lloyd’s, 57.000 kişilik işgücünün yüzde 43’ünden fazlasını kadınların oluşturduğunu ve 2023’te yeni işe alınanların yüzde 46’sının kadın olduğunu duyurdu.

Lloyd’s, etnik çeşitliliğe sahip işe alımların geçen yıl yeni personelin yüzde 21’ini oluşturduğunu, yüzde 4 puanlık bir artışla, firmaların yüzde 71’inden fazlasının işe alım süreçlerindeki önyargıları ortadan kaldırmak için çalıştığını ve yarısından fazlasının menopoz desteği gibi kapsayıcılık politikaları ve uygulamalarına sahip olduğunu bildirdi

Lloyd’s of London’ın İcra Kurulu Başkanı John Neal geçen yıl Reuters’a verdiği demeçte, çeşitlilik ve katılım konusundaki beklentileri karşılayamayan firmaların “piyasada ticaret yapamayacağını” söylemişti.