Japon sigorta devi yurtdışı satın almalar için 10 milyar $ ayırdı

Halihazırda dünya çapında geniş bir varlığa sahip olan, Japon merkezli dev sigorta şirketi Tokio Marine , yurt dışı satın almalar için 10 milyar ABD dolarına varan bir bütçeyle büyümeyi hedefliyor.

Sigorta şirketi halihazırda büyük ölçüde küresel bir operasyon haline geldi. ABD pazarında halihazırda yapılan önemli yatırımlarla birlikte, uluslararası işler artık toplam kârının yarısından fazlasını oluşturuyor. Yirmi yıl önce %3’ün altında olan bu oran ciddi bir artış gösteriyor. Tokio Marine’in uluslararası operasyonlarına liderlik eden Chris Williams, Reuters ile yaptığı bir röportajda firmanın potansiyel satın alma hedefleri için dünya çapındaki kamu şirketlerini dikkatle izlediğini açıkladı.

Williams röportajda “Nispeten kolay bir şekilde yapabileceğimiz bir şey 10 milyar ABD doları aralığında olacaktır.Kuzey Amerika dünyanın en büyük sigorta pazarı, orada fırsatlar olacak, Asya ve Avrupa’da, Kanada ve Avustralya’da fırsatlar olacak. Bu lokasyonların tamamında işimizi büyütme arzumuz var.” dedi.