AXA, Paris Olimpiyatları öncesinde “Siber Risk Önleme” kampanyası planlıyor

Fransız sigorta devi AXA SA, önümüzdeki yaz yapılacak Paris Olimpiyatları öncesinde Fransa’yı hedef alan siber saldırıların önlenmesine yardımcı olacak bir kampanya planlıyor.

AXA’nın Fransız birimi başkanı Guillaume Borie yaptığı açıklamada, sigorta şirketinin bilgi sistemlerinin korunmasını iyileştirmek için Fransız kurumsal müşterileriyle temel önlemleri paylaşacağını söyledi. Kampanya, AXA’nın ülkedeki tüm kurumsal müşterilerine, hatta siber risklere karşı sigorta poliçesine abone olmayanlara yönelik olacak. Paris Olimpiyatları hakkında konuşan Borie, “Hükümet, Fransa’ya yönelik siber saldırıların çok büyük olacağı bir dönem olacağını açıkça söyledi. İddialı önleme planlarına ihtiyacımız var.” dedi.

Fransa, Olimpiyatlar sırasında siber saldırılarda artışa hazırlanıyor. Geçen ay, Fransa’nın ulusal siber güvenlik dairesi başkanı Agence France-Presse’ye, saldırganların örneğin açılış törenini veya toplu taşımayı aksatmak isteyebileceği için olayın kendisinin bir hedef olabileceğini söyledi. Tokyo’daki 2021 Olimpiyat Oyunları için siber güvenlik hizmetleri sağlayan Nippon Telegraph & Telephone Corp., o dönemde 450 milyon siber saldırı girişiminde bulunulduğunu bildirdi.