Emre Buğday: Siber risklere karşı inovatif, esnek ve sürdürülebilir risk çözümleri geliştirdik

 Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday, Chubb Türkiye açısından 2022 yılını ve 2023 için planlarını değerlendirdi. Konuyla ilgili düzenlenen basın buluşmasında konuşan Buğday, Chubb’ın siber risklere karşı geliştirdiği yeni siber risk sigortası stratejisini de anlattı.

Chubb Türkiye Ülke Başkanı Buğday şöyle konuştu: “Global dijitalleşme ve beraberinde getirdiği teknolojik bağımlılık sebebiyle şiddeti ve sıklığı giderek artan siber olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin yazılım programları, iletişim platformları, teknoloji platformları gibi hedeflere yönelik bir saldırı, milyonları etkileyebilir. ‘Ciddi güvenlik açığı’, ‘sıfır gün güvenlik açığı’, ‘yazılım tedarik zinciri olayları’, ‘altyapı kesintileri’ ve ‘fidye yazılım’ gibi riskler, özellikle kombinasyon halinde meydana geldiklerinde katastrofik olaylara dönüşme potansiyeli barındırıyor. Chubb olarak buna yanıt verebilmek için inovatif, esnek ve sürdürülebilir siber risk çözümleri geliştirdik. Yeni stratejimizde siber olayları etkilerine göre iki kategoriye ayırıyoruz. Kriter, kimlerin etkilendiği. Çoğu siber olay, sınırlı etkili. Sınırlı etkili siber olay, poliçe sahibini ve poliçe sahibinin tanımlanmış bir ilişki içinde olduğu diğer kuruluşları etkiler. Geniş çaplı siber olaylar ise poliçe sahibinin sınırlı etki grubunun dışındaki işletmeleri de etkiler. Global birikimimizle, ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiğimiz yeni siber risk çözümlerimizle müşterilerimizin yanındayız.”

Buğday sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en büyük halka açık sabit kıymet ve sorumluluk sigortacısı Chubb olarak 54 ülke ve bölgede faaliyetlerimiz var. Geniş bir ürün ve servis yelpazesi sunuyoruz. Kaliteli hizmet anlayışı, geniş dağıtım kanalları, istisnai mali gücü, global standartta yerel operasyonlarımızla sektörde önemli bir yere sahibiz. Şirket olarak her zaman uzun vadeli operasyon stratejilerine ve bunları hayata geçirmeye odaklıyız. Hedefimiz, stratejik seçimlerimiz sayesinde uzun vadeli büyüme. Underwriting stratejimiz, tutarlı ve sürdürülebilir fiyatlandırma ve seçimlerle riskleri yönetmek. Bir underwriting şirketi olarak ne kadar çok iş yazdığımız ve pazardaki payımızdan ziyade, yazdığımız işlerin kalitesine önem veriyoruz. Underwriting yaklaşımımız ise veriye dayalı hem kendi deneyimlerimize ve bilimsel uzmanlığımıza hem de kurum dışındaki uzman networkümüze dayanıyor. Bununla birlikte, titizlikle çalışan hasar departmanımız da sektörde bir adım öne çıkmamıza neden oluyor.”

KALİTELİ HİZMET SUNMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
2023’te de yatırımlara, inovatif sigorta çözüm ve hizmetleri geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Buğday, şunları kaydetti: “Hem müşterilimize hem çözüm ortaklarımıza en kaliteli servisi sunmayı, ekibimize, dağıtım kanallarına, çözüm ortaklarımıza ve müşterilerimize yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Amacımız iyi hizmet sunmak, Türkiye’de sürdürülebilir bir şekilde faaliyetlerimize devam etmek.”

Chubb Hakkında
Dünyanın en büyük halka açık sabit kıymet ve sorumluluk sigortacısı Chubb 54 ülkede ve bölgede faaliyet gösteriyor. Şirket çeşitli müşteri gruplarına kurumsal ve bireysel yangın, sorumluluk, ferdi kaza, destekleyici sağlık koruma sigortası ve reasürans çözümleri ile hizmet veriyor. Risk değerlendirme uzmanı Chubb, satış sonrası üstün hasar yönetimi ve hızlı ve adil ödeme süreçleri ile de fark yaratıyor. Geniş bir ürün ve servis yelpazesine sahip Chubb, kaliteli hizmet anlayışı, geniş dağıtım kanalları, istisnai mali gücü, küresel standartta yerel operasyonlarıyla sektörde önemli bir yere sahip.  New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE: CB) işlem gören Chubb’ın ana şirketi Chubb Limited, S&P 500 endeksinde yer alıyor. Zürih, New York, Londra ve Paris’in yanı sıra farklı şehirlerde de yönetim ofisleri bulunan Chubb’ın dünya genelindeki çalışan sayısı 30 bini aşıyor.