Net-Zero Insurance Alliance dağılıyor mu? Hannover Re de ayrıldı…

 

Üç haftalık bir süre içinde, üç büyük isim Birleşmiş Milletler’in topladığı Net-Zero Insurance Alliance’tan (NZIA) ayrıldı. Bu sefer dünyanın üçüncü büyük reasürör şirketi Hannover Re, NZIA’dan ayrılma kararı aldı. Hannover Re, ayrılma nedenlerini ayrıntılandırmadan kararın arkasında “dikkatli değerlendirme” olduğunu belirtti.

Alman reasürans şirketi Hannover Re,ABD’de artan siyasi baskıyla karşı karşıya kalan emisyonları azaltmaya odaklanan küresel bir iklim ittifakından ayrılan üçüncü büyük şirket oldu.

Hannover, e-postayla yaptığı açıklamada, “dikkatli bir değerlendirmeden sonra” Net-Zero Insurance Alliance’tan ayrıldığını duyurdu ve ayrıntı vermedi.

Açıklamada, “Bundan bağımsız olarak Hannover Re, sürdürülebilirlik stratejisine, ilgili hedeflere ve Paris Anlaşması’na verdiği desteğe bağlı kalmaya devam ediyor ve en geç 2050 yılına kadar tam iklim nötrlüğüne ulaşmayı hedefliyor.” denildi.

BM iklim elçisi Mark Carney tarafından kurulan Net Sıfır için Glasgow Mali İttifakının bir parçası olan NZIA’dan son ayrılma hamlesi, kurucu üyeler Munich Re’nin Mart ayı sonunda ve Zurich Insurance’ın Nisan başında ayrılmasının ardından geldi.

Zurich, müşterilere düşük karbonlu bir ekonomiye geçişte yardımcı olmaya odaklanmak için ayrıldığını açıklarken, Munich Re, anti-tröst endişeleri nedeniyle ayrıldığını belirtmişti.

Bu tür iklim ittifaklarındaki şirketlerin anti-tröst yasalarını çiğnemekten suçlu olabileceği suçlaması, bazı ABD eyaletlerinde sürdürülebilirlik çabalarına karşı bir tepkinin parçası olarak Cumhuriyetçi politikacılar tarafından giderek daha fazla dile getiriliyor.