“Tohum Kumbaram” projesi 1 yaşında

Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından ‘Tohum Biriktir, Geleceği Değiştir!’ sloganıyla hayata geçirilen ve birinci yılın tamamlayan “Tohum Kumbaram” sosyal sorumluluk projesi 2022-2023 eğitim öğretim yılında 12 okulda yaklaşık 1.500 çocuğa doğa ile bağlarını güçlendirme fırsatı sundu.

Anadolu Hayat Emeklilik sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına devam ediyor. Şirketin bu kapsamda Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile gerçekleştirdiği “Tohum Kumbaram” sosyal sorumluluk projesi birinci yılını geride bıraktı.

‘Tohum Biriktir, Geleceği Değiştir!’ sloganıyla çocukların doğayla bağlarını güçlendirmeyi, doğayla uyumlu bir yaşam sürerken gündelik yaşamlarında tohum konusundaki farkındalıklarını artırıp yeni sorumluluklar kazanmalarını hedefleyen proje kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılında düzenlenen atölyelerde 12 okulda yaklaşık 1.500 öğrenciye ulaşılırken öğrencilerini tohumla tanıştırmak isteyen öğretmenlere rehberlik etmek amacıyla online eğitimler düzenlendi. Ayrıca “Tohum Kumbaram”a katılan okullar dışındaki çocuklara ulaşmak için, Buğday Derneği’nin danışmanlığında kurulan Şişli yüzde 100 Ekolojik Pazar’da tohum atölyeleri de gerçekleştirildi.

Binlerce çocuğa daha ulaşılması hedefleniyor

Büyük şehirlerde toprakla ve doğayla sınırlı ilişkisi olan ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine öncelik veren ve çocuklar ile ebeveynlerinde tohum konusunda farkındalık yaratarak çocuklara erken yaşta tohum biriktirme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında okullarda düzenlenen “Tohum Kumbaram Atölyeleri” aracılığıyla çocukların, tohumun bir atık değil, kıymetli bir hazine olduğunun farkına varmaları sağlanırken yedikleri meyve ve sebzelerin tohumlarını tohum kumbaralarında biriktirerek toprakla buluşturabilecekleri anlatılıyor.

Çocuklarda üretim-tüketim dengesi bilincini ve ileri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmayı da amaçlayan proje ile önümüzdeki yıllarda binlerce çocuğa daha ulaşılması hedefleniyor.

“Tohum Kumbaram gurur duyduğumuz projelerden biri”

Tohum Kumbaram projesi hakkında konuşan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için çalışmayı sürdürdüklerini söyleyerek “’Tohum Kumbaram’ da gurur duyduğumuz projelerden biri. 2022 yılı aralık ayında duyurusunu yaptığımız projemize 2023 yılına girerken başlangıç yaptık. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin değerli iş birliği ile bugüne kadar geçen sürede 12 okulda atölye çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin de hayatımızdaki şekillendirici rolünün bilinciyle, onlara da ulaşmayı hedefledik ve online eğitimler düzenledik. Bu süreçte bir şirket içi etkinlik de düzenleyerek çalışanlarımız ve çocuklarının katılımıyla tohum kumbarası ve tohum topu yapma atölyeleri için bir araya geldik. Üç yıl sürmesini planladığımız proje ile geleceğimiz olan çocukların doğaya dair farkındalıklarını artırmayı ve onlara geleceği inşa ederken yeni sorumluluklar kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Çocukların sağlıkla yaşadığı bir gelecek için çalışıyoruz

Buğday Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Aslan ise Buğday Derneği’nin 20 yıldır çocukların sağlıkla yaşadığı bir gelecek için mücadele verdiğini söyleyerek “Tohum Kumbaram projesi ile bugüne kadar yetişkinlere anlattığımız tohumu, bu defa çocukların lisanıyla, yeryüzünde tohuma en çok benzeyen varlık olarak gördüğümüz çocuklara anlattık. Bir tohumun gerekli koşullar ve imkânlar sağlandığında doğada nasıl mucizevi bir dönüşüm yaratabileceğine çocuklar ile şahitlik ettik. Çocukların doğanın mucizevi armağanı olan tohum aracılığı ile doğa ile bağ kurmalarını sağlayarak doğaya karşı sorumluluklarının bilincine varmalarını hedefledik. Tohum Kumbaram projesi ile bizler doğayı tohumlara, tohumları ise çocuklara emanet ettik. Çünkü biliyoruz ki dönüşüm çocukla mümkün ve doğanın koruyucu kahramanları çocuklardır” diye konuştu.