Şirzat Çetinkaya Sompo Sigorta’da genel müdür yardımcılığına getirildi

Sompo Sigorta’da Bireysel Teknik Genel Müdür Yardımcısı görevine Şirzat Çetinkaya getirildi. Çetinkaya, Sompo Sigorta’nın tüm bireysel sigorta süreçlerinden sorumlu olacak.

Sompo Sigorta’da Bireysel Teknik Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna Şirzat Çetinkaya atandı. 2021 Ekim ayından bu yana Sompo Sigorta Bireysel Elementer Sigortalar Direktörlüğü görevini yürüten Şirzat Çetinkaya, SEDDK’nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) onayına tabi olmak üzere 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla Bireysel Teknik Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlenecek.

Yaklaşık 20 yıla yakın bir süredir hem akademisyen olarak hem de şirketlerde üstlendiği görevlerde teknik karşılıklar, fiyatlandırma ve veri analitiği üzerine çalışmalar yapan Çetinkaya; ayrıca kariyeri boyunca yönetsel görevlerde de yer aldı.

Kariyerine 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Aktüerya Bilimleri Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başlayan Çetinkaya, 2012-2016 arası ve 2018 sonrasında Aktüerler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapmış, 2021 yılından itibaren ise Aktüerler Derneği başkanlığı görevini yürütmekte. Çetinkaya aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Birim Danışma Kurulu Üyesi.

Şirzat Çetinkaya, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi İstatistik Lisans Bölümü, 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Finansal Matematik Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Aktüerya Bilimleri Yüksek Lisans programları ile 2015 yılında Doğuş Üniversitesi Finansal Ekonomi Doktora programından mezun oldu.