Servet Gürkan’ın 44 yıllık sigortacılık hayatı ‘Sigortalayamadıklarımızdan mısınız?’ kitabında

Duayen sigortacı Servet Gürkan, sigortacılık sektöründe sahip olduğu 44 yıllık bilgi, birikim ve deneyimini Aksigorta’nın katkılarıyla yayımlanan ‘Sigortalayamadıklarımızdan mısınız?’ kitabında anlattı.

BMS Sigorta Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Servet Gürkan’ın “Sigortalayamadıklarımızdan mısınız?” başlıklı kitabı Aksigorta’nın sponsorluğunda, Sigorta Dünyası dergisinin de yayıncısı Nesnel Medya tarafından yayınlandı. Dergimizin Yayın Yönetmeni Birant Yıldız tarafından hazırlanan kitap, Servet Gürkan’ın yaşam hikayesinin ilk yıllarından başlayarak günümüze kadar geliyor. Gürkan’ın 44 yıllık kariyerindeki farklı görev ve sorumlulukları ele aldıktan sonra günümüze kadar gelen kitabın ikinci bölümünde ise Gürkan’ın sigortacılık ve iş hayatına dair görüş ve düşünceleri yer alıyor.

Servet Gürkan

Servet Gürkan önsözde kitabı yazma sebebini şöyle açıklıyor: “Edindiğim deneyimleri, genç kardeşlerime yol göstermek veya yollarını aydınlatmak gibi gençlerin duymak istemedikleri gerekçelerle değil, sadece istediğim ve anlamlarını hâlâ yitirmemiş olanları kitabımın okurları ile paylaşmak için yazmaya karar verdim. Aslında zor dönemler de içeren yetmiş yıllık bir yaşam ile inişli çıkışlı, çukurlarla dolu ve çok zorlu, tamamına yakın kısmı sigortacılıkla geçen bir iş hayatında, “hiçbir tortu bırakmamıştır” diyerek elde ettiğim kazanımları ve deneyimleri yok saymanın ya da çöpe atmanın da doğru olmayacağına inandım.”

Gürkan, 70 yıllık birikimiyle bir de tavsiyede bulunuyor: “En önemlisi, yaptığımdan dolayı mutlu ve başarılı olduklarımın, yaptıklarımdan veya yapmadıklarımdan dolayı pişman olduklarımdan daha çok olmasıdır. Bu nedenle herkese inandığı, bildiği, sevdiği, istediği, başkalarına zarar vermeyecek her şeyi yapmalarını tavsiye ederim. Sonra ya yapacak vaktiniz olmayacak ya da yapabilecek gücünüz… O yüzden hiçbir şeyi ertelemeyin.”