Generali Polonya’daki varlığını genişletiyor

 

Generali, Alman sigorta şirketlerinden Concordia Versicherung ve Vereinigte Hagelversicherung’dan Polonya sigorta şirketleri Concordia Capital (hayat sigortası) ve Concordia Polska TUW (hayat dışı sigorta) şirketlerini satın aldı. Şirket, Avusturya, CEE (Orta ve Doğu Avrupa) ve Rusya bölgesinden 6,4 milyar avroyu aşacak prim geliri hedefliyor.

 

İşlemin düzenleyici kurumların ve rekabet yetkililerinin onayına tabi olduğu bildirildi. Polonya’daki Concordia şirketlerinin satın alınması, Generali’nin Polonya’daki varlığını önemli ölçüde güçlendirecek ve İtalyan oyuncuyu pazarda 6. sıraya çıkaracak. Generali Polonya’nın CEO’su Andrea Simoncelli, “Polonya’daki operasyonlarımızı genişletmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu satın alma, Concordia’nın bir dizi sigorta ürününe müşteri erişimi sağlayacaktır. Satınalma Concordia, motor ve motor dışı sigorta portföyümüzün portföyünü dengelememizi ve satış kanallarını ve bölgesel hizmetlerimizi çeşitlendirmemizi sağlayacaktır. Bu satın alma sayesinde ürün portföyümüzü genişleteceğiz” dedi.

 

Poznan merkezli Concordia Poland, 14 şube, 40’ı aşkın acente ve 2000’den fazla brokerle etkinlik yürütüyor. Concordia, Polonya’da 20 yıldır sigorta hizmetleri veriyor. 330 bin müşteriyle tarım sigortaları segmentinde lider oyunculardan biri. Concordia Polonya’nın 2017’deki prim geliri 120 milyon avro oldu.

 

Generali Polonya’da 1998’den beri faaliyet gösteriyor. Bin 300 yerel çalışanıyla bireysel ve kurumsal müşterilere hayat, mal ve kaza sigortası sunuyor. Polonya pazarında 8. sırada yer alan Generali, 2017 itibarıyla yüzde 3,8 pazar payına sahip. Generali Avusturya, CEE & Rusya Bölge Direktörü ve Generali CEE Holding CEO’su Luciano Cirina ise söz konusu satın almayla  ilgili olarak, “Biz şimdiden CEE pazarındaki en büyük sigorta şirketlerinden biriyiz, ancak Slovenya ve Polonya’daki en son satın almalar aracılığıyla, Avusturya, CEE ve Rusya Bölgesi’ndeki Generali Grubu’nun işini yaklaşık yüzde 7 artıracak” diye konuştu.