Ticari mülklerin %90’ından fazlası gerektiği gibi sigortalanmıyor

Towergate Insurance Brokers tarafından yapılan bir araştırma, artan yeniden inşa maliyetleri nedeniyle ticari mülklerin %90’ından fazlasının gerektiği gibi sigortalanmadığını gösteriyor.

İnşaat malzemelerin maliyetinde yakın zamanda %20’lik bir artışa işaret eden Towergate, birçok işletmenin yeniden inşa etmek zorunda kalması durumunda ise mali baskı altına girebileceğini belirtti. Broker şirket ayrıca, binaların yeniden inşa maliyetlerinin yalnızca %68’inin karşılandığını öne süren daha yakın tarihli bir araştırmaya da işaret etti.

Towergate Insurance Brokers’ın kurumsal brokerlik direktörü Robert Lewis: “En basit ifadeyle, binalar, onları yeniden inşa etmenin maliyeti kadar sigortalanmalıdır. Bununla birlikte, korumadaki bu eksiklik, inşaat maliyetlerinde sürekli bir artışla körükleniyor. Kendimizi mükemmel bir fırtınanın içinde buluyoruz. Üretim maliyetleri üzerinde büyük etkisi olan enerji maliyeti hızla artıyor, burada ve dünyanın başka yerlerindeki projelerdeki artışla birlikte inşaat malzemelerine büyük talep var. İnsanlar genel olarak tüm bu faktörlerin farkında olsalar da, inşaat maliyetleri ve ardından sigortaları üzerinde ne kadar büyük bir etkiye sahip olduklarının farkında olmadıkları için affedilebilirler.” dedi.