Dr. Hakan Özcan’ın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK projesi başlıyor

“TÜBİTAK 3005 – Sosyal ve Beşeri Bilimler Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı” tarafından kabul edilen projede, “Taşıma İşleri Organizatörlüğü Mesleki Sorumluluk Sigortası Genel Şartları”nın hazırlanmasına ilişkin olarak tüm paydaşlarla görüşülüp piyasanın ihtiyaçları analiz edilerek taslak bir metin hazırlanacak.

GESİD (Genel Sigortacılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve Akademisyen Dr. Hakan Özcan’ın yürütücüsü olduğu,  TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından desteklenmesine karar verilen TÜBİTAK 3005 Projesi 15 Nisan 2022’de başlıyor. TÜBİTAK 3005 Projesi, genel şartlarla ilgili desteklenen ilk proje olma özelliğini taşıyacak. TÜBİTAK 1960’tan beri toplamda 5 sigorta projesine destekte bulunmuştu.

“TÜBİTAK 3005 – Sosyal ve Beşeri Bilimler Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı” tarafından kabul edilen projede; “Taşıma İşleri Organizatörlüğü Mesleki Sorumluluk Sigortası Genel Şartları”nın hazırlanmasına ilişkin olarak tüm paydaşlarla görüşülerek, piyasanın ihtiyaçları analiz edilerek taslak bir metin hazırlanacak.

SEDDK (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu), TSB (Türkiye Sigorta Birliği), SBD (Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği), TÜSED (Türkiye Eksperler Derneği) ve UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Üretenleri Derneği) tarafından desteklenen proje 1 yıl sürecek.

Çalışmanın proje ekibinde ise proje yürütücüsü, araştırmacı ve iki bursiyer görev alacak.