Eski murakıplardan Metin Sarıaslan danışmanlık şirketi kurdu

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi, sigorta hakemi ve eski Sigorta Denetleme Kurulu İstanbul Grup Başkanı Doç. Dr. Metin Sarıaslan danışmanlık şirketi kurdu.

Doç. Dr. Metin Sarıaslan

Rast Akademik Eğitim ve Danışmanlık adıyla kurulan şirket, sigortacılık ve bireysel emeklilik alanında faaliyet gösterecek. Şirket danışmanlık başlığı altında muhasebe, aktüerya, iç denetim ve kontrol sistemleri, hasar yönetimi ve bireysel emeklilik konularında hizmet sunacak. Şirket ayrıca farklı alt başlıklarda muhasebe, hukuk ve denetim eğitimleri de verecek.

Uzun yıllar sürdürdüğü Sigorta Denetleme Kurulu kariyerine 2020 yılında son veren Doç. Dr. Sarıaslan, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden 1990 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Muhasebe-Denetim yüksek lisansı, Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalının Muhasebe Bilim Dalında doktora yaptı. Sarıaslan 2018 yılında Üniversitelerarası Kurul kararıyla Doçent oldu.

Sarıaslan Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigorta Denetleme Kurulunda müfettiş yardımcılığı, müfettiş, İstanbul Grup Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı yaptı. 2020 yılı Haziran ayında Bakanlıktan ayrılarak Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyeliğine geçti. Muhasebe ve bireysel emeklilik alanında üç kitap ve çok sayıda makalesi bulunan Sarıaslan, Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunda (yeni ismi Kamu Gözetim Kurumu) Çalışma Komisyonu üyesi olarak TFRS 4 ‘Sigorta Sözleşmeleri’ ve Taksonomi çalışmalarına katıldı.

Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Sarıaslan Marmara Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olarak eğitimler verdi.

Aynı zamanda Sigorta Tahkim Kurulunda hakem olan Metin Sarıaslan, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfında 2007 yılından beri muhasebe, denetim, bireysel emeklilik ve tazminat işlemleri konularında eğitmenlik yapıyor.