Marsh’ta Türk yöneticiye Avrupa’da önemli görev

Sigorta brokeri ve risk danışmanı Marsh, Avrupa’da üç yeni liderlik atamasını duyurdu. Nilay Özden, Avrupa Marsh Uzmanlığı Lideri seçildi. Cristian Fugaciu ve Artur Grzeskowiak, Orta ve Doğu Avrupa’nın (CEE) eş CEO’ları olarak atandı.

Londra’da bulunan Özden, Marsh Uzmanlık ve Küresel Yerleştirme Başkanı Lucy Clarke’a ve bu göreve yeni atanan Avrupa CEO’su Christos Adamantiadis’e rapor verecek. Firma, yeni görevinde Özden’in Marsh Specialty’nin pazar lideri yeteneklerini Avrupa’daki müşterilere sunmaktan sorumlu olacağını belirtti.

Özden, Marsh’a Türkiye’de 2001 yılında katıldı ve sektördeki 22 yılı boyunca çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. Son olarak, Kıta Avrupası’nda finansal ve profesyonel hizmetler (FINPRO) Uygulama Lideri olarak on yıl görev yaptı.

Eş CEO’lar olarak atanan Fugaciu ve Grzeskowiak, Marsh’ın Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Slovenya, Sırbistan ve Slovakya dahil 13 ülkeden oluşan Orta ve Doğu Avrupa bölgesindeki işlerinin gelişimini denetleyecek.

Duyuruya göre Fugaciu, Romanya’da CEO ve CEE’nin Orta kısmı Başkanı olarak, Grzeskowiak ise Polonya’da CEO ve CEE’nin Kuzey kısmı Başkanı olarak kalacak. Bükreş ve Varşova’da yerleşik olmaya devam edecekler ve Adamantiadis’e rapor verecekler.