Tesla Insurance, Avrupa için gün sayıyor…

Pazar için sigorta konusunda uzman bir hukuk müşaviri arayan Tesla, Avrupa’da sigorta hizmetinin lansmanı için hazırlıklar yapıyor. Avrupa şubesini Aralık 2020’de Malta’da açan otomobil üreticisi, hizmetlerini henüz Avrupalı ​​sürücülere sunmasa da Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sigorta hizmetini genişletiyor.

Tesla şimdi, şirketin Londra genel merkezindeki pozisyonuyla Avrupa sigorta operasyonlarını yönetmesi için bir hukuk müşaviri için bir iş ilanı yayınladı. Tesla Insurance Ltd, ilanda aradığı kişiyi “müşterilerimizin sigorta deneyimini yeniden düşünmek ve Tesla ürünlerini korumak” amacıyla “tam donanımlı şirket içi sigortacı” olarak tanımlanıyor.

İlan şöyle:

Tam kapsamlı bir kurum içi sigorta şirketi olan Tesla Insurance Ltd, müşterilerimizin sigorta deneyimleme şeklini yeniden düşünüyor, Tesla ürünlerini koruyor.

Tesla Insurance, vasıflı bir hukuk müşaviri için, Avrupa’da sınır ötesi faaliyet gösteren bir sigorta şirketinin yasal ve düzenleyici ortamı boyunca rehberlik etmesi için sigorta şirketinin şirket içi yasal işlevini oluşturması ve yönetmesi için olağanüstü bir fırsata sahiptir. Bu, Londra Genel Merkez ofisimizde çalışmak için tam zamanlı bir fırsat.”

Tesla’nın sigorta hizmetlerini Avrupa’ya genişletmesi, şirketin Avrupa sigorta operasyonlarını Mart 2022’de 109 Devonshire Road’da bulunan Londra genel merkezine taşımak için kayıt yaptırmasıyla çoktan başladı.

Daha önce Tesla, sürücülerini sigorta kapsamına almak için İngiltere ve Avrupa’daki sigorta şirketleriyle ortaklık kurmuştu. Ancak şirket o zamandan beri Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 eyaletteki oranları belirlemek için gerçek zamanlı sürüş verilerini kullanan kendi şirket içi sigorta programını başlattı.

Tesla’nın sigorta hizmetlerinin Avrupa’da ne zaman başlatılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bununla birlikte, bir hukuk müşaviri pozisyonu için yapılan son iş ilanı, otomobil üreticisinin lansman için hazırlandığını gösteriyor. CFO Zachary Kirkhorn, 2022’nin başlarında Tesla’nın yıl sonuna kadar Avrupa’da sigorta başlatabileceğini ima ederek, “Bunu yıl sonuna kadar Avrupa’da çalışmaya başlayarak yıl sonuna kadar yapabiliriz. ABD’de nasıl ilerlediğimizi görmemiz gerekecek.” dedi.

Avrupa’ya taşınması, Tesla’nın kendi kendini süren bir araba kaza yaptığında gerçekte kimin sorumlu olduğu konusunda bir dizi soruyu gündeme getiren bir alanda sigorta hizmetlerini küresel olarak genişletme hırsını gösteriyor .

Tesla, şirket içi sigorta programını Amerika Birleşik Devletleri’nde aşağıdaki eyaletlerde sunmakta:

Arizona
Kaliforniya
Kolorado
Connecticut
Georgia
Illinois
Missouri
Nevada
New Jersey
Ohio
Teksas
Washington