AXA’dan ilk çeyrekte güçlü sonuçlar

AXA Grubu, 2023’ün ilk çeyreğinde 31,8 milyar avro tutarında brüt prim üretimi gerçekleştirdiğini açıkladı.

***

Fransız sigorta devi AXA ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Grup, bu dönemde brüt yazılı primleri ve diğer gelirlerinin yüzde 1’lik artışla 31,8 milyar avroya ulaştığını duyurdu.

Şirketin kurumsal işlerdeki primleri hem olumlu fiyat etkileri hem de Avrupa’daki tüm ülkelerdeki yüksek hacimler sayesinde yüzde 7 artarak 11,5 milyar avroya yükseldi. Grup, 2023’te 7,5 milyar avro kâr hedefliyor.

Bireysel işlerdeki prim üretimi ise çoğunlukla tüm ülkelerdeki olumlu fiyat etkilerinden kaynaklı olmak üzere, oto sigortasındaki (+ yüzde 6) yüksek primler nedeniyle yüzde 4 artarak 5,9 milyar avroya yükseldi. (+ yüzde 2).

AXA’nın Finans Direktörü Alban de Mailly Nesle, “AXA, 2023’ün ilk çeyreğinde iyi bir performans sergiledi. Teknik alanlarda güçlü bir büyüme sağladık. Yüzde 217’lik Solvency II oranıyla bilançomuz çok güçlü durumda” dedi.

Nesle ayrıca, “Üretim göstergelerimiz yine mükemmel kalitede. Hayat dışı branşlarda yüzde 6, koruma sigortasında yüzde 2 artışla güçlü büyüme kaydettik. Temel ilkelerimiz tüm işletmelerimizde güçlüdür. Hayat dışı ve sağlıkta fiyatlandırma ivmesi olumlu yönde devam ediyor” diye konuştu.